Eskişehir teknik üniversitesinde faaliyet gösteren ENDÜSTRİ VE VERİMLİLİK Kulübü’nün hazırlamış olduğu 16. Mühendislik ve Yönetim Akademisi (MÜYAK) etkinliğine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde bulunan Endüstri Mühendisliği Kulübü olarak katılım gösterdik. Etkinliğe birçok üniversite ve öğrenci kulübünden yaklaşık 1000 kişi katılmış olup, aralarında en fazla öğrenci (42) katılımını kulübümüz sağlamıştır. Etkinlik iki gün (Cumartesi ve Pazar) olarak planlanmış olup, etkinlik boyunca birçok aktivite, sohbet, eğitim ve kişisel gelişim bilgilendirmeleri yapıldı. Ayrıca, sektörde önde gelen isimlerin başarı öykülerini öğrencilerin dinleme fırsatı oldu. Hazırlamış oldukları etkinlik birçok yönüyle öğrencilerimize çeşitli deneyimler kazandırdı. Üniversitemizin ulaşım olanakları ile katılım gösterdiğimiz bu etkinlikte bize yardımcı olan üniversite ve fakülte yönetimimize teşekkür eder, kulüp yönetimini de tebrik ederiz.
Fakültemiz Öğretim Görevlisi Nilgün İnce Ankara’da düzenlenen Model Fabrika Eğitmen Yetiştirme Programı’na katıldı. Tübitak TÜSSİDE ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen eğitim model fabrikalar bünyesinde kobilere yalın üretim danışmanı yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitimler sonunda Türkiye genelinde 2500 aday içinden seçilen 120 katılımcı model fabrikalar bünyesinde yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak hizmet verebilecek.
Türkiye’de yedi şehirde kurulan Model Fabrikalar ile kobilere uygulamalı yalın üretim ve dijitalleşme eğitimleri verilmesi hedefleniyor. Ankara, Kayseri, Konya, Bursa, Mersin, Adana ve Gaziantep’te bulunan model fabrikalara yenilerinin eklenmesi ve ülkemizin mevcut üretim tesislerinin verimliliğinin artırılması planlanıyor. Bu hedef doğrultusunda model fabrikalara eğitmen olmak isteyen kişilerden vaka analizleri ve yetkinliklerine göre elemeler yapılarak eğitmenler yetiştirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda üç modül olarak tasarlanan eğitmen eğitimlerinde ilk modül çevrimiçi düzenlenen teorik eğitimlerden, ikinci modül Ankara’da düzenlenen danışman eğitimlerinden ve üçüncü modül ise katılımcıların atandığı model fabrikalardaki uygulamalı eğitimlerinden oluşuyor.
Ankara’da düzenlenen eğitim kapsamında katılımcılar TRT spikeri Acar Acartürk’ten Etkili Sunum Eğitimi, Şebnem Tezcan’dan Duygusal Dayanıklılık Eğitimi ve Prof.Dr.Ünsal Sığrı’dan Toplantı ve Zaman Yönetimi eğitimlerini aldırlar. Ayrıca Ankara Model Fabrika’yı ziyaret ederek model fabrika işleyişine dair bilgiler edindiler. Eğitime Türkiye’nin bir çok yerinden katılan eğitmen adayları teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanında model fabrika projesine katkı sağlamak üzere fikir alışverişinde bulunarak henüz yeni bir oluşum olan Model Fabrikalar hakkında Model fabrika müdürlerinden bilgi alma imkanına sahip oldular.
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmesi planlanan ve bu yıl “Bu fikirde Gelecek Var!” sloganı ile yola çıkan Girişimcilik Yarışması’nın finali ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda Alanya’nın ileri gelen sektör temsilcilerinin jüri üyeliği ile yapıldı. 31 Aralık 2018’de son başvuruların alınmasının ardından 40 proje arasından finale kalan 10 proje öğrenciler tarafından jürinin beğenisine sunuldu. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALTSO Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin, MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Başkan Yardımcısı Kamil Köseoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına Yardımcısı Nazmi Yüksel, İşadamı Mimar Mustafa Temiz’in jüri üyeliğini yaptığı ALKÜ Girişimcilik Yarışması’nda Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencimiz ve bölümümüzün öğrenci temsilcisi Mehmet Miraç Akça “ogrenciemlak.com” proje ismi ile birincilik ödülüne layık görüldü.
ALKÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2017 yılında birincilikle mezun olan Bilge Kaçmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı “YLSY: Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme Sınavı”nda başarılı olarak İngiltere’de burslu yüksek lisans ve doktora yapma hakkını kazanmıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra Milli Savunma Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde görevine başlayacaktır. Mezunumuzu tebrik eder ve çalışmalarında başarılar dileriz.
Bölümümüz öğrencilerinden Egehan TEZCAN Sannio Üniversitesi'nde (İtalya) ve Elif TİLKİ Rezekne Üniversitesi'nde (Letonya) Erasmus programı kapsamında 2017/2018 bahar dönemi eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlamışlardır.
Endüstri Mühendisliği bölümümüzden 7 öğrenci fakültemizle staj anlaşması olan savunma sanayisine yönelik üretim yapan FİKSSAN Fikstür A.Ş. de 2018 yaz döneminde staj yapacaktır. Öğrencilerimize stajlarında başarılar dileriz.
ALKÜ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 1 Haziran 2018 tarihinde Konaklı Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Âdem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Durdu Öner, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ Genel Sekreteri Fatih Özdemir, ALKÜ Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Partisi) İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ALKÜ akademisyenleri, kurum ve dernek yöneticileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümümüz bu yıl ikinci mezunlarını verdi. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyoruz.
23-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Koç Üniversitesi IES (Industrial Engineering Society) tarafından düzenlenen, En İyilerin En İyilerle buluştuğu IndEx'18 etkinliğine ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Buse Ceren AKBAŞ, Dilek AYGÖREN ve Cemile GÜNDÜZ yapılan elemeleri geçerek katılım sağlamışlardır. Ford Otosan, HP, Borusan, Henkel, Unilever, Vestel, TEB, Sabancı Holding, Eczacıbaşı, Danone, Doğuş Otomotiv, BAT, Koçtaş, Abdi İbrahim, Estee Lauder, Bain&Company, Pfizer, PwC, GSK başta olmak üzere sektörün lider firmalarının C-Level konuşmacılarının verdiği seminerler 3 gün boyunca devam etmiştir. Öğrencilerimiz, etkinlik süresince firmaların hazırladıkları Workshop ve Vaka Analizlerinde faaliyet göstermişlerdir. Öğrencilerimize eğitim ve gelecek iş hayatlarında başarılar dileriz.
ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik fakültesinde 4-8 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Mühendislik Haftası” etkinlikleri kapsamında bölümümüz ve EMK kulübü katkısıyla etkinkikler düzenlenmiştir. 04.12.2017 tarihin fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sibel BAKBAK hocamız “Endüstri Mühendisliği” konu başlıklı sunum gerçekleştirmiştir. 05.12.2017 tarihinde “Film Gösterisi: Devrim Arabaları etkinliği yapılmıştır. 06.12.2017 tarihinde ise bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hacer YUMURTACI AYDOĞMUŞ hocamızın da teknik desteği ile BEER GAME oyunu düzenlenmiştir. Ayrıca 07.12.2017 tarihinde ALKÜ EMK kulübümüzce hazırlanan 300 kelimeden oluşan MÜHENDİSLİK TABUSU yarışma düzenlenmiş olup iki gün boyunca öğrenci arkadaşlarımıza bilgili ve eğlence dolu anlar yaşanmıştır. Tabu yarışmasını kazanan arkadaşlarımıza THY teknik gezisi için katılım ödülü verilmiştir.
YGA; uluslararası bir sivil toplum örgütüdür, 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir. YGA Liderleri liderlik kabiliyetlerini, daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler.
YGA’ya her yıl 200 üniversiteden 50.000’in üzerinde üniversite öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişi; YGA Liderlik Programında üst düzey yönetici, akademisyen, sanatçı ve bilim insanlarından oluşan, aralarında Prof. Aziz Sancar, Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı gibi isimlerin yer aldığı YGA Hayal Ortaklarından 1.000 saatin üzerinde eğitim alırlar.
Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Nurselin SÜLLÜ, YGA’ya yaptığı başvuru sonucunda yaklaşık 50 bin kişi arasından, yapılan sınav sonucunda seçilen 2.000 kişiden biri olarak YGA zirvesine katılmıştır. Öğrencimizin 50 kişilik YGA liderlik programına katılımı için değerlendirme süreci devam etmektedir.
Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarımızdan bölüm birincisi Bilge KAÇMAZ ve bölüm ikincisi Paşa Çiçeklidağ İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yüksek lisansa kabul edilmişlerdir. 2017/2018 Güz döneminde eğitime başlayacak öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.
Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Merve Ceren TAŞKENT Erasmus projesi kapsamında İrlanda'nın başkenti olan Dublin'de yer alan Dublin College of Advanced Studies'de ve bilinen ismiyle DCAS' de pazarlama departmanında, Bilge KAÇMAZ ise Erasmus projesi kapsamında Dublin de yer alan Grafton College of Management Sciences isimli şirkette pazarlama departmanında staja başlamıştır. Şirkette yeni başlanacak olan liderlik konulu projede yer alacak ve Türkiye'de bu projenin tanıtılması konusunda destek olacaktır.
Alanya Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi ilk mezunlarını Endüstri Mühendisliği Bölümünden verdi. 2013 Eylül ayında lisans eğitimine başlayan bölümümüz 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında öğrencilerini mezun etmiştir.
Mühendislik fakültemiz derece öğrencileri Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen organizasyona davet edilmiş ve 8-9-10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftasına katılmıştır. Bölümümüz öğrencilerinden Bilge KAÇMAZ organizasyona katılmıştır. 55 000 kişinin ziyaret ettiği bu organizasyonda üniversitemiz adına açılan stantta öğrencilerimiz tanıtım yapma fırsatını elde etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve alanında uzman bir çok yönetici ve iş adamlarının yaptığı konuşmaları dinleme ve onlarla yüz yüze görüşüp tanışma fırsatı elde etmişlerdir. (29.12.2016)
Endüstri Mühendisliği Bölümü Lojistik Yönetimi Dersi Öğretim Görevlisi Ufuk AYDOĞMUŞ, Nisan 2016’daki bir derslerini öğrencilerle uygulamalı olarak Alanya Metro Markette gerçekleştirdiler. Böylece öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratikte nasıl kullanacaklarına dair fikir sahibi oldular.
Endüstri Mühendisliği Bölümü Veri Tabanı Sistemleri ve Yönetimi Dersi kapsamında Nisan 2015’te Alanya Mühendislik Fakültesi Öğrenci Topluluğu desteği ile Oğuzhan Arslan ve Sabri Tüysüz'ün konuk edildiği "Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP)" konulu konferans organizasyonu düzenlendi.
Endüstri Mühendisliği Bölümü Yönetim Bilişimi Dersi kapsamında Alanya Mühendislik Fakültesi Öğrenci Topluluğu desteği ile Mart 2015’te Koray G. Bahar’ın sunduğu “Teknolojik Girişimcilik” konulu konferans organizasyonu düzenlendi.
Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Antalya Yağ Sanayii’ne Kasım 2014’te teknik gezi düzenlenmiştir.