Endüstri Mühendisliği Kulüp Faaliyetleri

Kulüp Üyeleri Kaynaşma Etkinlikleri

Alkü Endüstri Mühendisliği Kulübü (Alkü EMK) tanışma etkinliği ve kaynaşma toplantılarıyla üyeleri arasındaki ilişkileri güçlendirerek her geçen yıl daha verimli etkinlikler düzenlemeyi amaçlamaktadır. Üniversite dışında arkadaşça bir ortamda gerçekleştirilen bu etkinliklerde üyelerimiz birbirini tanıma fırsatı bulmaktadır.

Her yıl akademik dönem başlangıcında tanışma etkinliği düzenlenmektedir. Bu etkinlikle üniversitemize henüz başlamış öğrencilere kulüp faaliyetleri hakkında bilgi verilmekte, kulübümüzün misyon ve vizyonu anlatılmakta ve yapılması planlanan faaliyetlerden bahsedilmektedir. Ayrıca üniversite hayatı, dersler ve ödevler üzerine bölümümüze yeni başlayan öğrencilerin soruları cevaplanmaktadır.

Tanışma etkinliğine ek olarak, dönem içinde de üyelerimizin bilgi ve tecrübelerini paylaşması için kaynaşma toplantıları düzenlenmektedir. Bu toplantılarda stajlarla ilgili deneyimler paylaşılmakta, dersler ve gelecek planlarıyla ilgili sohbet edilmektedir.

Kulüp etkinlikleriyle ilgili paylaşımlar için kulüp instagram sayfası linki:

https://www.instagram.com/alkuemk/?igshid=vzbdn7kljjwx

İşte Gelecek Etkinliği (11 Mart 2020)

ALKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 11 Mart 2020 tarihinde düzenlenen etkinlik Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşti. Mühendislik öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik IOT Türkiye Kurucusu Can Güleren’in katılımıyla gerçekleşti.

Güleren konuşmasına ihtiyaçları karşılayacak araçların değişiminden bahsederek başladı. Dünya ve teknolojinin değişmesiyle birlikte ihtiyaçlara cevap veren araçların da değiştiğini belirtti. Dijital dönüşüm kavramlarından bahseden Güleren, endüstriyel devrimlere değindi. Internet of Things kavramını birbiri ile iletişim halinde olan nesneler ve her şeyin interneti olarak açıklayan Güleren, 2025’e kadar her yıl katlanarak büyüyecek yeni şirketler, yeni iş tanımları, yeni fırsatlar yaratacak bir pazar olduğundan bahsetti. Teknolojinin insan ihtiyaçlarına uyum sağlamakta olduğundan bahseden Güleren yeni teknolojinin benimsenmesi ve 5G teknolojisi hakkında bilgilerinin aktardı. 

Güleren IOT Türkiye’nin hedefleri, vizyonu ve misyonundan bahsederek konuşmasını sonlandırdıktan sonra konuşmacıya Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gümüş tarafından plaketi takdim edildi.

2. Geleneksel Sektör Zirvesi 17 Aralık 2019

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nde ALKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 2. Geleneksel Sektör Zirvesi etkinliği üç değerli katılımcı eşliğinde 17 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Sektör zirvesinin ilk oturumu Bambi Yatak A.Ş.’de yönetim bilişim müdürü olarak görev yapan endüstri mühendisi Şakir Şahin’in konuşması ile başladı. Şahin konuşmasında endüstri mühendislerini sektörde nelerin beklediğinden bahsetti. T insan modelini ele alarak her şey hakkında fikir sahibi olup ancak bir veya birkaç konuda uzmanlaşmanın gerekliliğine değindi. Veri madenciliğine de değinen Şahin günümüzde işletmelerde hızın ve zaman yönetiminin önemine değindi. Şahin mezun olduğunda endüstri mühendislerinin işe alım süreçlerinin nasıl gerçekleştiğinden ve istenilen kriterlerin neler olduğunu tecrübelerinden örneklerle açıkladı. Çalıştığı şirkette işe alımların nasıl yapıldığını örnek üzerinden açıkladı. Soruların alınması ve katılımcıya plaketin takdiminin ardından ilk oturum sonlandırıldı.

Sektör Zirvesinin ikinci oturumu Türk Hava Kurumu’nda yüksek mühendis olarak görev yapan Ramazan Muhammed Genç’in konuşmasıyla başlatıldı. Genç konuşmasında hava yolu taşımacılığında endüstri mühendisliği başlığı adı altında hizmet sektörü olan havacılık sektöründe üretim planlama aşamalarından bahsetti. Havacılık sektöründe üretim planlama aşamaları olan network planlama, tarife planlama, charter sefer planlama ve slot koordinasyonu aşamalarını ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Bunun yanında havacılık sektörü ile ilgili genel bilgiler, havacılık terimleri, Türkiye ve Dünya’da havacılık sektöründeki gelişmelerden bahsetti. Soruların alınması ve katılımcıya plaketin takdiminin ardından ikinci oturum sonlandırıldı.

Sektör Zirvesi’nin son oturumu Cardcert İnternational Accreditation Service’de baş denetci olarak görev yapan ve en fazla farklı üniversitede konferans veren iş kadını unvanına sahip Bahar Yıldırım’ın konuşması ile başlatıldı. Yıldırım konuşmasında proje yönetiminden bahsetti. Proje yöneticisi nasıl olunur ve iyi bir proje yönetimi nasıl yapılır sorularını on alt başlıkta anlattı. Yıldırım iyi bir proje yönetiminin işin başında yapılacak doğru bir planlama ile mümkün olacağından ve en kötü senaryoya göre planlama yapılması gerektiğinden bahsetti. Yıldırım çalışanların fikirlerine önem verilmesi gerektiğine, çalışanların kazanılması ve projeyi benimsemesinin sağlanması gerektiğine değindi. Yıldırım “Başarısız projelerin çıktıları yani öğrenilen dersler başarılı projelerin girdileri olacaktır.” dedi. Soruların alınması ve katılımcıya plaketin takdiminin ardından 2. Geleneksel Sektör Zirvesi etkinliği sonlandırıldı.

                

2. Geleneksel Lojistik Zirvesi (7-8 Mart 2019)

İki oturum şeklinde 7-8 Mart 2018 tarihinde İşletme Fakültesinde düzenlenen 2. Geleneksel Lojistik Zirvesinin birinci günü AR-GE Mühendisi Talha Seval’in konuşmasıyla başladı. İkinci olarak Aras Kargo Bölge Müdürü Ümit Akkum sunumunu gerçekleştirdi. Öğleden sonraki oturumda ise Vestel Planlama Lojistik Müdürü İsmail Çelikmez lojistik alanı hakkında tecrübelerini anlattıktan sonra oturum sonlandırıldı. Son olarak gelen davetliliere plaketleri takdim edildi.

İkinci gün sabah THY Hava Kargo Uzmanı Gül Durak ve Unilever Ulaştırma Müdür Yardımcısı Sefa Çetim lojistik işleyişi ve ulaştırma hakkındaki bilgi ve deneyimlerini anlattılar. Endüstri mühendisliği alanındaki güncel gelişmelerden bahseden konuşmacılara plaketleri takdim edildi.

                    

1.Geleneksel Sektör Zirvesi (4-5 Aralık 2018)

2 oturum şeklinde 4-5 Aralık 2018 tarihinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinde düzenlenen Sektör Zirvesinin birinci günü Hover Pişirici Ürünler Üretim Müdürü Fatih Mehmet Çetin’in konuşmasıyla başladı. Sektör hakkında bilgi veren Fatih Bey; “Sektörün kalbi olan siz endüstri mühendisleri birer elmas değerindesiniz” sözüyle konuşmasını sonlandırdı.

İkinci olarak Alanya’da Sistem İlkyardım LTD. ŞTİ. kurucusu Arif TOK konuşmasına başladı. Endüstri mühendisliğinin çalışma alanlarının genişliğinden bahseden Tok “İnsanın olduğu yerde mutlaka endüstri mühendislerine ihtiyaç vardır” dedi. Öğleden sonra Endüstri Mühendisliği Platformu kurucusu Bahadır Kaya bankacılık sektörü hakkında bilgi verdikten sonra Schneider Elektrik Lojistik Müdürü Ali Ersever’e konuşmasını devretti. Programın ilk günü bittikten sonra gelen konuşmacılara plaketleri takdim edildi.

İkinci gün sabah Momentum Bilgi Transferi İş Analisti Esra Gülmez ve Endüstri Mühendisliği Derneği Genel Sekreteri Şenay Akkış çalıştığı sektör hakkındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Öğleden sonra Login Yazılım İş Geliştirme Yöneticisi Levent Sılay ve Navlundo kurucusu İsa Kokmaz konuşmalarını yaptıktan sonra konuşmacılara plaketleri takdim edildi.

Fikssan Teknik Gezisi (3 Aralık 2018)

ALKÜ EMK Kulübü tarafından 3 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen ülkemizin son yıllarda ciddi yatırımlar yaptığı Savunma Sanayi ve Havacılık Sektöründe faaliyet gösteren Fikssan Savunma ve Havacılık Sanayi A.Ş. Ankara fabrikasına teknik gezi gerçekleştirildi. Geziye kurayla belirlenen kırk bölüm öğrencisi Öğr. Gör. Nilgün İNCE rehberliğinde üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

 

                                       

Endüstri Mühendisliği Derneği “Öğrenci Buluştayları” ALKÜ’de Yapıldı

ndüstri Mühendisliği Derneği'nin düzenlediği öğrenci buluştayı etkinliği 3 Nisan 2018 tarihinde  ALKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) işbirliğinde  Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinde gerçekleşti. Okulumuz Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Endüstri Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ufuk Peker "Disiplinler Arası Kesişim Noktamız" başlıklı sunumuyla öğrencilerimize Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 arasındaki ilişkiden bahsederek bu ilişkide endüstri mühendisliğinin rolüne atıfta bulunup kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Diğer yandan Momentum Bilgi Transferi Kurucu Ortağı Sayın Arzu Gözel "Mühendislikte Girişimcilik" temalı konuşmasıyla girişimcilik sektöründe ilerleyebilmek ve kalıcılığı sağlayabilmek adına mühendislere özellikle de Endüstri Mühendislerine düşen sorumluluklardan bahsetti. Son olarak Öztiryakiler A.Ş İşletme Müdürü Sayın Serdar Yaman da "Kurumsal Girişimcilik" ile Endüstri Mühendisi adaylarına girişimcilik hakkında tüyolar ve tavsiyeler verdi. Etkinlik bitişinde dernek üyeleri mühendis adaylarının sektör, bölüm ve dernek hakkında merak ettiği tüm soruları yanıtladı.

rezervasyonAl.com Eğitimi

Elektra Satış Müdürü Ihsan Güzey ALKU EMK aracılığıyla bünyelerinde çalıştırmak üzere kulübümüz öğrencilerine 17 Şubat 2018 tarihinde rezervasyonAl.com hakkında bilgilendirici bir eğitim vermiştir. Kendisine katkı ve yardımlarından ötürü teşekkür ederiz.

ERP Etkinliği Gerçekleştirildi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Endüstri Mühendisliği Kulübü verimli bir etkinliği daha öğrencilerle buluşturdu.  15.EN-ERP etkinliği ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk oturumunda Elektra Satış Müdürü İhsan GÜZEY Elektra hakkında bilgilendirme yaptı. İkinci oturumda ise Login Yazılım İş Çözümleri Yöneticisi Ahmet Savaş GÖKTÜRK ERP mantığını, modüllerin ne işe yaradığını ve iş zekası hakkında bilgiler paylaştı. Program sonunda Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikri Serdar GÖKHAN tarafından konuşmacılara ALKÜ Plaketi takdim edildi.

Mühendislik Haftasında bölümümüzde EMK ile faaliyetler düzenlendi

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik fakültesinde 4-8 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Mühendislik Haftası” etkinlikleri kapsamında bölümümüz ve EMK kulübü katkısıyla etkinkikler düzenlenmiştir. 04.12.2017 tarihin fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sibel BAKBAK hocamız “Endüstri Mühendisliği” konu başlıklı sunum gerçekleştirmiştir. 05.12.2017 tarihinde “Film Gösterisi: Devrim Arabaları etkinliği yapılmıştır. 06.12.2017 tarihinde ise bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hacer YUMURTACI AYDOĞMUŞ hocamızın da teknik desteği ile BEER GAME oyunu düzenlenmiştir. Ayrıca 07.12.2017 tarihinde ALKÜ EMK kulübümüzce hazırlanan 300 kelimeden oluşan MÜHENDİSLİK TABUSU yarışma düzenlenmiş olup iki gün boyunca öğrenci arkadaşlarımıza bilgili ve eğlence dolu anlar yaşanmıştır. Tabu yarışmasını kazanan arkadaşlarımıza THY teknik gezisi için katılım ödülü verilmiştir.

Coca Cola Teknik Gezisi

Kulübümüz 19.10.2017 tarihinde 2.kez Coca Cola İçecek AŞ’ye teknik gezi düzenledi. Gıda Mühendisi Ufuk Kara’nın öncülüğünde, Coca Cola İçecek A.Ş. kapılarını tekrardan ALKÜ EMK ailesine açtı. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu ve şirketin Planlama Uzmanı Polat Aytekin 6,5 yıldır çalıştığı firma hakkında detaylı bilgi vererek öğrencilerin üretim hatları, iletişim,  verimlilik, maliyet odaklı çalışma, tedarik zinciri, personel ilişkileri, stoklama, elleçleme, tersine lojistik, stok maliyetleri ve tedarikçiler ile ilgili tüm sorularını yanıtlamıştır. Teknik gezi ekibimiz Polat Bey’in tecrübelerinden faydalanıp, Ufuk Bey ile 9 farklı üretim hattını gezerek bilgi birikime sahip oldular. Yaklaşık 4 saat süren fabrika turumuz için Mersin Coca Cola İçecek A.Ş fabrikasına bir kez daha canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Teknik gezide sosyal gezi kapsamında kulüp tarafından kısa süreli bir Tarsus turu düzenlenmiştir. Sabah Tarsus’ta kahvaltı programı ile başlayan yolculuğun ardından Tarsus’un tarihi yerlerinden  Taş Kuyu Mağarası, St Pauli Kuyusu, Tarsus Tarihi Evleri, Kırk Kaşık Bedesteni, Hz. Danyal Kabri gezilerek sosyal gezi tamamlanmıştır.

“KENDİ HAYATININ LİDERİ OL !” semineri düzenlendi

ALKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübünün düzenlemiş olduğu “İzgören Akademi, Türkiye Uğur Böcekleri Programı” kapsamında, konuk olarak gelen Sayın Aslıhan Ünlü KOŞAR’ın sunumuyla “KENDİ HAYATININ LİDERİ OL !” konu başlıklı Seminer Programı düzenlenmiştir. Seminer Programında işlenen konu başlıkları ise; Kendi Hayatının Lideri Ol! İZGÖREN AKADEMİ, Türkiye Uğur Böcekleri Programının değerleri olan yurt sevgisi, hoşgörü, dürüstlük, girişimcilik ve iş kalitesi başlıklarından oluşan bu seminerde; bir liderin sahip olması gereken dürüstlük, girişimcilik ve iş kalitesi ilkeleri ile yurt sevgisi ve hoşgörü değerleri hikâyeler ve uygulamalar kullanılarak anlatılmıştır. (09.02.2017)

Okulumuz, Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliğinin (EMT) düzenlemekte olduğu "EMT 35. Kurul"a ev sahipliği yaptı

Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün girişimi ve ALKÜ sponsorluğunda okulumuz 9-12 Şubat 2017 tarihleri arasında Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliğinin (EMT) düzenlemekte olduğu "EMT 35. Kurul"a ev sahipliği yapmıştır. 

Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği, 15 seçkin okulun endüstri mühendisliği topluluklarının oluşturduğu, Türkiye ve KKTC'deki tüm Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin öğrenim yaşamları boyunca kazandıkları akademik birikimi, yenilikçi ve girişimci ruhun ürünü olan etkinliklerde kullanmasına fırsat yaratarak onları profesyonel iş hayatının şartlarına hazırlamalarına katkıda bulunmak ve üniversitelerin Endüstri Mühendisliği toplulukları arasındaki iletişim ve bilgi ağını güçlendirmek, ortak değer paylaşımının ana unsur teşkil ettiği faaliyetlerle sağlam temelli bir birlik olmayı sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir yapıdır. Bu amaç doğrultusunda 12 yıldan bu yana, yılda 3 defa üye üniversitelerin düzenlediği genel kurul toplantılarında çalıştaylar, workshoplar, vaka yarışmaları gibi projeler düzenleyerek etkinliğini sürdürmektedir.

Türk Hava Yolları Teknik Gezisi

ALKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübünün öğrencilerin neyin nasıl yapıldığını yerinde görmeleri amacıyla düzenlediği Teknik Geziler devam ediyor. Endüstri Mühendisliği Kulübü, Teknik Geziler kapsamında, Dünyanın En İyi Uçak Bakım Merkezi Ödülü’nü alan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. tesislerini gezdi. (13.03.2017)

Ziyaret sırasında öğrencilere şirket tanıtımı içerikli bir sunum yapıldı. Gençler daha sonra uçak bakım atölyelerini gezdi ve uçak bakımının nasıl yapıldığı konusunda detaylı bilgi edindi. Uçak bakımının teknik süreçleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlarken, gezi vesilesiyle uçakları yakından inceleme fırsatı bulan gençler, farklı bir deneyim yaşadı. Teknik gezi sonrasında öğrencilerimiz İstanbul turuna devam etti.  

Çalışmalarını aralıksız sürdüren Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün düzenlediği Teknik Geziler farklı yerlere yapılacak olan ziyaretlerle devam edecek.

1. Lojistik Zirvesi düzenlendi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübünün organize ettiği 1. Lojistik Zirvesi başarıyla tamamlandı.

ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından “1. Lojistik Zirvesi” düzenlendi. Bulunduğu sektörde alanında uzman kişileri öğrenciler ile bir araya getirerek iş hayatındaki deneyimlerinden faydalanmak amacıyla düzenlenen zirveye EKOL Lojistik Satış ve CRM Genel Müdürü Murat Kavrar ile UPS Lojistik Türkiye Endüstri Mühendisliği Departman Süpervizörü Hasan Calpbinici konuşmacı olarak katıldı.

İki oturum halinde gerçekleştirilen zirvede ALKÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ,  ALKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fatih Özdemir, idari ve akademik personeller ile öğrenciler hazır bulundu.

 

“LOJİSTİKTE BAŞARI BİLİMSEL ÇALIŞMALARA BAĞLI”

ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen zirvesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Hasan Güneş, bu tür zirve ve organizasyonlarla konusunda uzman kişileri öğrenciler ile buluşturarak uzak olan imkânları yakınlaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Zirvenin ana konusu olan lojistik üzerine de fikirlerini ifade eden Güneş; “Lojistik denilince ilk akla gelen ‘Taşımacılık’ oluyor. Ancak Lojistik bununla sınırlı değil. Burada yapılması gereken en ideal şey, taşımacılığı minimum seviyeye getirerek bu konuyu optimize etmek yani bu konuda iyileştirmeler yapılarak daha yüksek performanslı bir hale getirmektir. Lojistik ile ilgili endüstri mühendisliği kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu sebeple bu alanda bizim öğrencilerimize özel olarak verdiğimiz dersler var. Örneğin bunlardan bir tanesi ‘Lojistik Yönetimi’ dersidir.” dedi. Türkiye’nin lojistik alanında önemli bir jeopolitik yere sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hasan Güneş, ancak yapılan lojistik indeksine bakıldığında Türkiye’nin sıralamalarda çok geride kaldığını ifade etti.  Almanya ve Singapur’un lojistik indeksinde ilk sıralarda yer almasının onların gerçekleştirdiği lojistik optimizelere bağlayan Güneş, bu konunun bilimsel çalışmalarla en üst seviyelere ulaşılarak çözüme kavuşturulabilineceğini dile getirdi.

“YAPTIĞINIZ İŞE DEĞER KATIN”

Lojistik Yönetimi kavramının tüm gelişim evreleri ile mühendis adaylarına tanıtılmasının hedeflendiği zirvede açılış konuşmasının ardından ilk oturumu gerçekleştiren EKOL Lojistik Satış ve CRM Genel Müdürü Murat Kavrar, sektörel gelişmeler hakkında bilgiler vererek lojistik ve tedarik zincirinin farklı alanlarını öğrenciler ile paylaştı. Konuşmasını Ekol Şirketi hakkında genel bilgiler, İntermodel Taşımacılık Nedir? Bu alandaki kariyer tavsiyeleri ve soru- cevap ana başlıklarıyla gerçekleştiren Kavrar, yapılan işte değer yaratmanın önemine vurgu yaparak bunun başarıyı da beraberinde getireceğini ifade etti. Zirveye katılan öğrencilere kendi deneyimlerinden de yola çıkarak çeşitli tavsiyelerde de bulunan Kavrar; “Spor yapın, çok uyumayın, network kurun, çalışın, bol bol soru sorun, eğlenin, deneyerek öğrenin ve barışın.” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin yönelttiği sorulara da cevap veren Kavrar’a program sonunda, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş TEMA Vakfı tarafından Murat Kavrar adına dikilen ağaçların sertifikasını takdim etti.

Zirve verilen aranın ardından UPS Lojistik Türkiye Endüstri Mühendisliği Departman Süpervizörü Hasan Calpbinici’nin katıldığı ikinci oturum ile devam etti.

Coca Cola Teknik Gezisi

ALKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübünün organizasyonuyla Mersin Coca Cola İçecek A.Ş’nin üretim tesislerini gezen öğrencilerimiz üretim operasyonlarını yerinde izleme şansı yakaladılar. Gezi boyunca öğrencilerimize rehberlik eden Kalite Müdürlüğü’nden Ufuk Kara’ya teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz sipariş alınmasından, üretim aşamalarını ve ürünün teslim alınıp yükleme yapılana kadar olan yolculuğunu yerinde görmüş oldular.  Mersine yapılan bu gezide öğrencilerimiz Tarsus Barajı Toy Bahçesi,  Yedi Uyurlar Mağarası, Aziz Paul Kuyusu, Tarsus Ulu Camisi, Nusret Mayın Gemisi, Taşkuyu Mağarası, Kleopatra Kapısı, Şahmeran Hamamı, Kırk Kaşık Bedesteni, Tarihi Tarsus Evleri ve Makamı Şerif Camisini de görme fırsatı buldular. (22.12.2016)