Öğr. Gör. Nilgün İNCE Model Fabrika Eğitimine Katıldı

Öğr. Gör. Nilgün İNCE Model Fabrika Eğitimine Katıldı
  • 29 Haziran, 2022
Öğr. Gör. Nilgün İNCE Model Fabrika Eğitimine Katıldı

Fakültemiz Öğretim Görevlisi Nilgün İnce Ankara’da düzenlenen Model Fabrika Eğitmen Yetiştirme Programı’na katıldı.  Tübitak TÜSSİDE ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen eğitim model fabrikalar bünyesinde kobilere yalın üretim danışmanı yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitimler sonunda Türkiye genelinde 2500 aday içinden seçilen 120 katılımcı model fabrikalar bünyesinde yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak hizmet verebilecek.

Türkiye’de yedi şehirde kurulan Model Fabrikalar ile kobilere uygulamalı yalın üretim ve dijitalleşme eğitimleri verilmesi hedefleniyor. Ankara, Kayseri, Konya, Bursa, Mersin, Adana ve Gaziantep’te bulunan model fabrikalara yenilerinin eklenmesi ve ülkemizin mevcut üretim tesislerinin verimliliğinin artırılması planlanıyor. Bu hedef doğrultusunda model fabrikalara eğitmen olmak isteyen kişilerden vaka analizleri ve yetkinliklerine göre elemeler yapılarak eğitmenler yetiştirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda üç modül olarak tasarlanan eğitmen eğitimlerinde ilk modül çevrimiçi düzenlenen teorik eğitimlerden, ikinci modül Ankara’da düzenlenen danışman eğitimlerinden ve üçüncü modül ise katılımcıların atandığı model fabrikalardaki uygulamalı eğitimlerinden oluşuyor.

Ankara’da düzenlenen eğitim kapsamında katılımcılar TRT spikeri Acar Acartürk’ten Etkili Sunum Eğitimi, Şebnem Tezcan’dan Duygusal Dayanıklılık Eğitimi ve Prof.Dr.Ünsal Sığrı’dan Toplantı ve Zaman Yönetimi eğitimlerini aldırlar. Ayrıca Ankara Model Fabrika’yı ziyaret ederek model fabrika işleyişine dair bilgiler edindiler. Eğitime Türkiye’nin bir çok yerinden katılan eğitmen adayları teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanında model fabrika projesine katkı sağlamak üzere fikir alışverişinde bulunarak henüz yeni bir oluşum olan Model Fabrikalar hakkında Model fabrika müdürlerinden bilgi alma imkanına sahip oldular.